Текущо предаване по Хоби ТВ
13:20 
14:40 Дойранска епопея – 1918 година # тв предаване
16:00 Виноградешка трапеза # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
12:40 
14:00 Състезание по авиомоделизъм в с. Черногорово # тв поредица
15:20 Реален лов с Иво Георгиев: Последни дни преди началото # тв поредица

Текущо предаване по Хоби HD
12:40 
14:00 МОЕТО ХОБИ: 4х4 екстрийм – Русе # тв поредица
15:20 Ловни мигове: Гонки на диви свине в Черни Лом # тв поредица
BG X enduro Championship

Четвъртък, 22 Юли 2021

Спортен клуб „Ендуро Екстрийм Сопот" бяха домакин на 5 - ти кръг от Републиканския шампионат по ендуро. Център на събитието бе Мотополигон „Мурла", където се разиграха битките в неделния ден и многобройната публика, която подкрепяше силно своите фенове. Подкрепа имаше разбира се и от Общината, която е силен фактор в провеждането на подобни събития.

Участници от цялата страна се включиха в двудневната надпревара, която постави редица предизвикателства пред състезателите в класовете Стандарт, Експерт, Профи, Сеньори и клас Джуниър.

Над 100 състезатели премериха сили на затвореното трасе, което бе с множество естествени и изкуствени препятствия. По два манша преди обед и по един във финалните серии, за да се определят победителите за призовите три позиции във всички класове.

В клас Профи 7 участника се бориха за призовите позиции, но безспорен лидер бе Любомир Иванов с пълен актив от 40 точки. Кристиян Петров и Георги Топалов съответно заеха втора и трета позиция след него.

Борбата при Експертите бе в по - високи градуси заради оспорваните резултати, които записаха първите 4- ма участника, но в крайна сметка тежестта на навигацията в съботния ден си каза своето. Победител тук стана Атанас Ангелов, следван от Камен Дочев, а Николай Славов и Богдан Лолов бяха с равен брой точки, но третото място в крайна сметка остана за Николай Славов.

След 4 изминали състезания от ендуро шампионата през тази година и силния стремеж на Стоян Пачарозов за лидерство в клас Сеньори - по време на 5 - ти кръг това вече е факт.

Стартовия списък в клас Стандарт бе с 36 участника, като и тук борбата за призовите позиции бе много оспорвана, но в крайна сметка победител стана Атанас Димитров, следван от Гюннур Ходжа и Мариан Митев, който остана на трета позиция.

Финал на 5- ти кръг от БГ ЕКС ЕНДУРО ЧЕМПИОНШИП сложи старта при Джуниърите, които зарадваха всички ни в края на деня.BG X enduro Championship