Текущо предаване по Хоби ТВ
05:20 
06:40 Дойранска епопея - историческа възстановка # тв поредица
08:00 Новогодишна трапеза от село Ценово – 1 част # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
04:40 
06:00 17-то Европейско първенство по корабомоделизъм -Пазарджик # тв поредица
07:20 Реален лов с Иво:“Лов на пъдпъдък с млади кучетa # тв поредица

Текущо предаване по Хоби HD
04:40 
06:00 Офроуд надпревара Дъбене 3 # тв поредица
07:20 Ловни мигове: Подборен лов на лопатар край Нановица – 1 част # тв поредица
Балканче крос - Троян

Четвъртък, 15 Юли 2021

Всички любители на Балканче уважиха тазгодишното събитието. Въпреки изключително високите температури настроението бе отлично, а конкуренцията в отделните кръгове много голяма. Освен 3-те кръга от състезанието, за публиката обиколки по трасето направиха и кросови мотори и АТВ- та.

По време на 1-вия кръг от състезанието, изискванията бяха следните – стартиране с преминаване през дъска, вземане на съд с вода с лявата ръка и изминаване на останалото разстояние. Важното беше всичко това да става за най-бавно време. Наказателни точки се даваха при стъпване на земята, изпускане на съда с вода или изгасяне на мотора. Беше отчетен и впечатляващ резултат по време на 1-вия кръг от Пламен Попов. Той премина трасето за 2 минути и 33 секунди, с което стана водач в 1-вия кръг от Балканче Крос- Троян 2021.

Веднага след това, трасето бе подготвено и за 2-рия кръг от състезанието. Там от значение бе бързината. Задачата бе преминаване на зиг-заг... след тях- осморка, а целта бе най-добро време! Наказание от 5 точки носеше изпускане на колче, от 3 – настъпване на линията на осморката и 2 точки за стъпване на земята.

Финала на деня се постави с провеждането на 3-ти кръг- масов старт за всички участници в състезанието.

Крайният победител се излъчваше от сбора от трите кръга. При равен резултат се взима в предвид крайното от кроса.

Заради големия брои участници и различните възрастови граници,  те бяха разделени в 2 групи. Като всеки се бореше за време , но отново имаше строги правила, които трябва да спазва.

Всяка група правеше по 5 обиколки. От двата манша най-добрите заставаха отново на стартовата права и се бориха един срещу друг за победа.

 Балканче крос - Троян