Текущо предаване по Хоби ТВ
05:00 
06:00 С въдица в ръка: Пролетни лакоми каракуди на плувка # тв поредица
06:30 Първо българско царство: Кан Крум - XX част # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
05:00 
06:00 ХОБИ НОВИНИ
07:00 Национална изложба на български породи кучета – Вършец # тв поредица

Текущо предаване по Хоби HD
05:00 
06:00 Риболовни страсти: Есенни шарани на Кривина # тв поредица
07:00 Поглед към природата # тв поредица
Състезание по спининг риболов на река Въча

Четвъртък, 29 Април 2021

Първото състезание за годината по спининг риболов на река, се проведе през последния уикенд на река Въча. Състезанието бе в два манша в събота, (сутрин и следобед), и още два манша в неделя. Всеки манш се състои от 4 рунда по 45 минути всеки. Турнирът е отборен, като всеки отбор е съставен от двама състезатели. Лови се в два манша - сутрин и следобед, в различни сектори. Сутринта единият състезател лови, а вторият е контрольор (стои зад друг състезател, следи за спазването на правилника и му дава билетче за всяка уловена пъстърва). Следобед се разменят.

Още през първия манш се разбра, че в някои боксове риболова ще бъде по - труден, но всеки имаше надежда, че в следващия ще има по-добра позиция.

Общият сбор точки и риби от двата манша определят крайния актив на всеки състезател за индивидуалното класиране в турнира. Общият сбор точки и риби от двата манша на двамата състезатели в отбора определят крайния актив на всеки отбор за отборното класиране в турнира.

В края на сутрешните маншове, по време на рунд 4, повечето от участниците бяха притеснени, да не запишат нула. Подробен репортаж от състезанието по спининг риболов, провело се на нарека Въча вижте в линка:Състезание по спининг риболов на река Въча