Текущо предаване по Хоби ТВ
16:00 
17:00 Национален дрифт шампионат – 2 кръг – Междене # тв поредица
18:00 Ръководство за начинаещи мухари # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
16:30 
17:30 Рейсинг екстрийм # тв поредица, пети сезон, 58 еп.
18:00 НА ЛОВ С ХОБИ ТВ: За диви прасета с дружинка Лозенец # тв поредица

Текущо предаване по Хоби HD
16:30 
17:00 На лов с Хоби ТВ: Специализирани изпитания за курцхаар # тв поредица
18:00 Риби и такъми: С мач за исполини # тв поредица
Ветроходна регата „ Трети март ”

Вторник, 10 Март 2020

По повод националния празника на страната се провежда във Варненския залив ветроходна регата „ Трети март”. С нея се отбелязва и официалния старт на сезона във спортните среди. Мероприятието е с дългогодишна история и винаги събира едни от най-талантливите ветроходци в оспорвана надпревара. Специфичното за регатата е, че това е ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО, за лодки в клас - ЯЛ 6.

Интересното при това състезание, е че лодките са еднотипни и са уеднаквени, тоест представянето в гонките и позицията на екипажите зависи изцяло от техните умения и сплотеност за работа в екип. Разрешени са разбира се някои леки корекции, които обаче не променят възможностите на плавателния съд.

Дамите също бяха много активни в представянето си, и доказаха, че при този спорт годините, пола не оказват влияние. Всичко зависи от личните възможности и желание за успех.

 На събитието не липсваха и много дебютанти, които с радост се включиха в съревнованието и мериха сили наравно с утвърдени имена в спорта. Заради хубавото време и подходящия вятър, се очакваше на ден да се проведат поне по три гонки.  

Как премина  празничното откриване на ветроходен сезон 2020 вижте на:Ветроходна регата „Трети март ”