Текущо предаване по Хоби ТВ
09:30 
10:30 Истории от музея: Авиационна фамилия Стаменкови # тв поредица
11:00 Риболовен филм: Спининг излет на р. Тунджа # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
09:00 
10:00 Ловен филм: Завръщането на пъдпъдъка # тв поредица
11:00 МОЕТО ХОБИ: Изложение Природа Лов и Риболов # тв поредица

Текущо предаване по Хоби HD
09:30 
10:30 Ловни мигове: Лов на фазан # тв поредица
11:00 Моето хоби: Моделно авиошоу в Белозем # тв поредица
Финален турнир „ Свети Хуберт” за купата на НЛРС - СЛРБ

Сряда, 02 Октомври 2019

Терени около Велико Търново в съботния ден бяха домакини на финалната фаза от турнирите за ловци с кучета работещи със стойка по правилата на Свети Хуберт за купата на НЛРС-СЛРБ за 2019. Конкуренцията за първото място бе много голяма и до последно не можеше да се предположи, кой ще стане победител.

За няколко седмици преминаха общо 4-тири зонални фази. При тях конкуренцията бе много голяма и най-важното се отчиташе, че все подготвени тандеми се явяват и борят за първите места. Най-добре представилите се спечелиха своето място на големия финал.

Домакин на състезанието, което се състоя в ловното поле на дружината от с. Дичин, бе ЛРС-Велико Търново, което същия ден честваше 135 години от своето основаване, като по този начин бе отбелязана официално и 135-годишнината от възникването на организираното ловно движение в България.

В индивидуалната надпревара се включиха 30 ловци, разделени в три полета. Имаше и отделна батерия, в която се представяха само дамите. Ловуваше се само на разселен фазан без съпътстващ дивеч. Съдийската комисия бе в състав – главен съдия Петър Радев и съдии Соня Андонова, Тодор Нанчев, Сахак Сахакян, Любомир Стефанов, Иван Маринов, Невен Каравасилев, Любомир Катронски.

На баражите туровете бяха оспорвани и цялата съдийска колегия следеше представянето на тандемите. Малко след приключване на големия и малък бараж, бе проведено и награждаването. Георги Тодоров, успя да се качи на първото място, ето и какво ни разказа той, веднага след като получи поздравления от организатори и колеги.

Как премина  финалната фаза от турнирите за ловци с кучета работещи със стойка по правилата на Свети Хуберт за купата на НЛРС-СЛРБ за 2019 вижте на:Финален турнир „ Свети Хуберт” за купата на НЛРС - СЛРБ