Текущо предаване по Хоби ТВ
19:30 
20:00 С въдица в ръка: Шарани на топчета на Кисимови дупки # тв поредица
20:30 АВТО-МОТО ХОБИ # тв поредица, шести сезон, 24 еп.

Текущо предаване по Хоби Лов
19:00 
20:00 Ловни мигове: Лов в дъжда # тв поредица
20:30 Рейсинг екстрийм # тв поредица, пети сезон

Текущо предаване по Хоби HD
19:30 
20:30 Ловен клуб: Пъдпъдък и пуйки в стопанство „Мазалат“ # тв поредица
21:30 Риболовен филм: Скобари на болонеза # тв поредица
Финален турнир „ Свети Хуберт” за купата на НЛРС - СЛРБ

Сряда, 02 Октомври 2019

Терени около Велико Търново в съботния ден бяха домакини на финалната фаза от турнирите за ловци с кучета работещи със стойка по правилата на Свети Хуберт за купата на НЛРС-СЛРБ за 2019. Конкуренцията за първото място бе много голяма и до последно не можеше да се предположи, кой ще стане победител.

За няколко седмици преминаха общо 4-тири зонални фази. При тях конкуренцията бе много голяма и най-важното се отчиташе, че все подготвени тандеми се явяват и борят за първите места. Най-добре представилите се спечелиха своето място на големия финал.

Домакин на състезанието, което се състоя в ловното поле на дружината от с. Дичин, бе ЛРС-Велико Търново, което същия ден честваше 135 години от своето основаване, като по този начин бе отбелязана официално и 135-годишнината от възникването на организираното ловно движение в България.

В индивидуалната надпревара се включиха 30 ловци, разделени в три полета. Имаше и отделна батерия, в която се представяха само дамите. Ловуваше се само на разселен фазан без съпътстващ дивеч. Съдийската комисия бе в състав – главен съдия Петър Радев и съдии Соня Андонова, Тодор Нанчев, Сахак Сахакян, Любомир Стефанов, Иван Маринов, Невен Каравасилев, Любомир Катронски.

На баражите туровете бяха оспорвани и цялата съдийска колегия следеше представянето на тандемите. Малко след приключване на големия и малък бараж, бе проведено и награждаването. Георги Тодоров, успя да се качи на първото място, ето и какво ни разказа той, веднага след като получи поздравления от организатори и колеги.

Как премина  финалната фаза от турнирите за ловци с кучета работещи със стойка по правилата на Свети Хуберт за купата на НЛРС-СЛРБ за 2019 вижте на:Финален турнир „ Свети Хуберт” за купата на НЛРС - СЛРБ