Текущо предаване по Хоби ТВ
10:00 
11:00 Традиции и обичаи: Първа седянка в музея # тв поредица
12:00 Поглед към природата # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
10:00 
10:30 Приключения със Стилиян Къдрев: Лов на фазан в Унгария – трета част # тв поредица, четвърти сезон
11:00 МОЕТО ХОБИ: Есенни изложения в Пловдив # тв поредица

Текущо предаване по Хоби HD
10:00 
11:00 За риба: Първи пъстърви на жива стръв # тв поредица
12:00 На лов с Хоби ТВ: Ловен излет за яребици с дружинка Избул # тв поредица
Пролетни пъстърви

Вторник, 04 Юни 2019

Един от най – страстните почитатели на пъстървовия риболов отново е навън, като за своя излет е избрал река в региона на Тетевен.Емил Петрунов, както повечето, които следят поредицата За риба знаят, че е привърженик на този метод на ловене и днес не прави изключение по отношение на това .

В търсене нa пъстърви сменя места, стръв и подходи, за да постига резултати. Важна част от успешния излет е импровизацията с естествената стръв, като в случая той е подготвен с бял червей, камола, ручейник. Водата е бистра, като от особено значение е и подбора на място - такова което да осигурява максимална незабележимост е най – доброто.

Реката е с добро ниво, но е разлята, това я прави плитка, което също изисква допълнителна адаптация и усет.Като цяло активността на рибите по това време вече не е толкова голяма и точно сега  са необходими качества , като воля и търпение, за да я търсиш и техника и умения, за да хванеш.

И продължаваме с риболова на пъстърва, но се пренасяме на река Искрецка. Докато Емил Петрунов предпочита естествената стръв, Краислав Димитров със своите приятели Теодор и синът му Николай са заложил на изкуствените примамки.

Въпреки лошото време през последните дни, реката е  изключителна подходяща за риболов. Това показва и броя на рибите извадени от тримата ентусиасти. Двамата опитни мъже са предпочели да ловят предимно на блесни, а малкия начинаещ спинингист е избрал силиконовите примамки.

Как преминаха тези  излети за пъстърви вижте на:Пролетни пъстърви