Текущо предаване по Хоби ТВ
02:30 
03:30 МОТОХОБИ: Хард ендуро Велико Търново # тв поредица
04:00 През планини и морета: От Лефкада до Бургас – 3ч. # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
02:00 
03:00 МОЕТО АВТО-ХОБИ: Проект Нисан GTR – втора част # тв поредица
04:00 Ловен филм: Излет за див заек в Селиминово

Текущо предаване по Хоби HD
02:00 
03:00 МОЕТО ХОБИ: Ретро парад Созопол # тв поредица
04:00 Рейсинг екстрийм # тв поредица
Пролетни пъстърви

Вторник, 04 Юни 2019

Един от най – страстните почитатели на пъстървовия риболов отново е навън, като за своя излет е избрал река в региона на Тетевен.Емил Петрунов, както повечето, които следят поредицата За риба знаят, че е привърженик на този метод на ловене и днес не прави изключение по отношение на това .

В търсене нa пъстърви сменя места, стръв и подходи, за да постига резултати. Важна част от успешния излет е импровизацията с естествената стръв, като в случая той е подготвен с бял червей, камола, ручейник. Водата е бистра, като от особено значение е и подбора на място - такова което да осигурява максимална незабележимост е най – доброто.

Реката е с добро ниво, но е разлята, това я прави плитка, което също изисква допълнителна адаптация и усет.Като цяло активността на рибите по това време вече не е толкова голяма и точно сега  са необходими качества , като воля и търпение, за да я търсиш и техника и умения, за да хванеш.

И продължаваме с риболова на пъстърва, но се пренасяме на река Искрецка. Докато Емил Петрунов предпочита естествената стръв, Краислав Димитров със своите приятели Теодор и синът му Николай са заложил на изкуствените примамки.

Въпреки лошото време през последните дни, реката е  изключителна подходяща за риболов. Това показва и броя на рибите извадени от тримата ентусиасти. Двамата опитни мъже са предпочели да ловят предимно на блесни, а малкия начинаещ спинингист е избрал силиконовите примамки.

Как преминаха тези  излети за пъстърви вижте на:Пролетни пъстърви