Текущо предаване по Хоби ТВ
01:30 
02:30 Ръководство за начинаещи мухари # тв поредица
03:30 МОТОХОБИ: Хард ендуро Велико Търново # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
02:00 
03:00 МОЕТО АВТО-ХОБИ: Проект Нисан GTR – втора част # тв поредица
04:00 Ловен филм: Излет за див заек в Селиминово

Текущо предаване по Хоби HD
02:00 
03:00 МОЕТО ХОБИ: Ретро парад Созопол # тв поредица
04:00 Рейсинг екстрийм # тв поредица
Национален финал за най - добър шофьор на България

Четвъртък, 25 Април 2019

На 20 април в София се проведе Националния финал за най- добър шофор на България. В надпреварата се включиха 10 шофьора, които са стигнали до този кръг от над 350 000 участници.

Най-добър европейски шофьор на камион за България е състезание за професионални шофьори. В изданието до този момент са се включили над 350 000 участника от близо 50 държави. Националния финал на надпреварата предизвика изключителен интерес не само със сериозността на формата, а и със старанието на организационния екип.

Във финалния кръг битката се разиграва между няколко шофьора, които преминават през няколко кръга. Подбраните технични трасето показват майсторството на участниците и справянето им с различни условия, които могат да бъдат част от реалната среда. Опита определено дава предимство в надпреварата, което помага за голям брой точки и сигурното достигане до челните позиции.

Опитните шофьори могат да подобрят безопасността на пътя, защото вече имат опит зад волана. Те успяват да преценяват бързо ситуациите, познават перфектно своите машини и могат да реагират адекватно във всякакви ситуации. Добрите шофьори рядко попадат в инциденти и не им се налага често да се грижат за останалите на пътя. За да стане шампион обаче участник в този формат е нужно да се открои с технични умения, добро маневриране, безопасно шофиране и дори бързи реакции при пожар.

Шофьорът, който допусне най-малко грешки докато се надпреварва с времето, печели. А финалът събира най- добрите шофьори от всяка държава. Тримата финалисти, които се справят най-добре в състезанието, ще получат възможност да отидат на финала на състезанието в Швеция, който ще се проведе в края на месец май. Първият сред тях ще представи страната ни пред общността и ще се състезава с финалистите от останалите европейски страни, взели участие в надпреварата.

Как премина финала вижте на:Национален финал за най - добър шофьор на България