Текущо предаване по Хоби ТВ
16:00 
17:30 Моето хоби: Парад на ретро автомобили в София # тв поредица
18:00 Риболовен филм: Комбиниран риболов преди забраната на яз. Жребчево # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
16:30 
17:30 Рейсинг екстрийм # тв поредица, четвърти сезон
18:00 НА ЛОВ С ХОБИ ТВ: Излет за диви прасета с дружинката от Индже войвода # тв поредица

Текущо предаване по Хоби HD
16:30 
17:00 Моето хоби: Мотосъбор Ямбол 2018 # тв поредица
18:00 Риби и такъми: Силиконови игри # тв поредица
Зимни излети за пъстърви и червеноперки

Четвъртък, 07 Март 2019

И тази седмица сме подготвили за Вас традиционната доза информация за случващото се по българските водоеми. Къде, какво се случва ще ни покажат Георги Михайлов и Краислав Димитров. След дългия период на забрана за улов на пъстърва вече е позволен риболовът й и Краислав Димитров бърза да проведе един такъв излет.

Времето все още е студено и изборът не е особено голям,затова е насочил вниманието си към карстова река като Златна Панега.Слуката го спохожда още с първите замятания, което е стимулиращо начало, но това не е гаранция за добър излет.

Облавя различни места , като този път прави изключение и вместо да тръгне срещу течението на реката – лови по него.

Условията са неблагоприятни – ниска и бистра вода, изискват адаптация и импровизация , но Краислав успява да се справя с тази ситуация и не остава без уловена риба. Това е един труден, но поучителен риболов.

След като разбрахме какъв риболов може да се направи на Златна Панега, се пренасяме на язовир Александър Стамболийски при Георги Михайлов и Христо Йорданов, за да видим дали Баба Марта ще им донесе слука.

Времето е сравнително топло, но ветровито, като и тук водоема ги посреща с нехарактерно ниско ниво.Жоро е заложил на риболов с фидер, а Ицо на мач.

Очакваните риби са червеноперка и уклеи, а храната -  типично зимна, като целта е да се подава прекалено голямо количество, за да не се прехранва.

Ситуацията е такава, че започват излета на едно място, но обстоятелствата ги принуждават да внесат промени в това отношение.

Как преминаха  зимните излетите  вижте на:Зимни излети за пъстърви и червеноперки