Текущо предаване по Хоби ТВ
19:30 
20:30 Моето хоби: Закриване на ретро сезон – Стара Загора # тв поредица
21:00 АВТО-МОТО ХОБИ # тв поредица, шести сезон, 5 еп.

Текущо предаване по Хоби Лов
19:30 
20:30 Истории от музея: Българска археология 2017: Находкитеот Античността и Средновековието # тв поредица
21:00 На лов с Иво Георгиев # тв поредица

Текущо предаване по Хоби HD
19:30 
20:30 България вчера, днес и утре: Траките – втора част # тв поредица
21:00 С въдица в ръка: Шаран и каракуда на яз. Дондуково # тв поредица
Януарски излети

Вторник, 29 Януари 2019

Част от нашите риболовци Мариян, Краислав и Мишел и тази седмица останах верни на своето хоби и посетиха различни водоеми.

Мариян Димитров днес е избрал едно малко по далечно място от добре познатите му водоеми в района на Велико Търново. Заедно с голяма група приятели се намира на участък от река Осъм в близост до село Черковица.

Основната им цел са морунажите, като масовите екземпляри са от 300 до 600 грама, но има и такива с тегло около килограм.

Течението не е много силно и всички ловят на болонезе със стандарта плувка, но Мариян си позволява да лови на мач с ваглер.

В края на този студен и ветровит ден… риби има, сравнително редки, но пък с хубави размери….

Студът и ниските температури не могат да уплашат и още един запален риболовец – Краислав, който дори се радва на това време, защото може да практикува един от любимите си методи, а именно подледния риболов.

За целта се е спрял на водоем до град Самоков, за да да лови на дупка. Там е с компания, като идеята е да се лови на различни методи , единият е мормишка , а другият - блесна ,а впоследствие да се премине към по – резултатния… и той в крайна сметка се оказва мормишката.

Рибата е доста пасивна с леки и плахи кълванета, но като цяло престоя на леда завършва с резултати ….

И за финал сме оставили Мишел и неговия хубав излет на Средецка река до село Дебелт.Заедно с Кирил успяха да направят един чудесен излет на щека, като основно ловят на бял червей.

А рибите на които се радват са баушка, каракуда, морунаж, но основния улов е на платика. Метеорологичните условия поставят край на риболовът, който надминава дори техните очаквания….

Как преминаха януарските излети вижте на :

 Януарски излети