Текущо предаване по Хоби ТВ
06:30 
07:30 Да създадеш куче шампион по фризби фристайл – 1ч. # тв поредица
08:00 С въдица в ръка: Риболов от каяк в Йонийско море # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
07:00 
08:00 Ловни мигове: Лов на фазан # тв поредица
08:30 Рейсинг екстрийм # тв поредица, четвърти сезон, 70 еп.

Текущо предаване по Хоби HD
07:00 
07:30 Наслука: Ранни каракуди на яз. Копринка # тв поредица
08:30 Ловен клуб: Лов на дива свиня в с. Габър # тв поредица
Есенен излет на яз. Йовковци

Сряда, 14 Ноември 2018

Мариян Димитров отново ни показва какво се случва по водоемите в страната. През изминалата седмица, заедно със свой приятел, посети един от любимите му за риболов язовири – Йовковци.

След продължителните високи температури и слънчево време, това е един от първите типично есенни дни, в които водата все още е топла и активността  на рибите е голяма, както на масовите мирни риби, така и на хищниците.

Заложили са на риболов на червеноперка и  уклей, които ползват като стръв за ловене на щука. Данчо е избрал да лови на мач, а Мариян ще пробва късмета си на уип.

Двамата ще ползват различни храни, като за целта Мариян се е спрял на фино структурна , пресята храна  с добавен печен и млян коноп.

В този сезон на годината, когато рибите трупат запаси това е предпочитана и подходяща храна. Идеята днес е да осъществят паралелно риболов на масови риби и риболов на щука и бяла риба, затова имат и още две захвърлени въдици - една на дъно с жива рибка и една на тапа.

Не е тайна , че за Мариян язовир Йовковци е един от предпочитаните за риболов водоеми и това е така поради много фактори - като разнообразието на видове риби и начини на риболов, близкото му разположение…. и всичко това съчетано с уникална природа.

 Затова Мариян, Данчо и приятели са предприели една похвална инициатива по зарибяване с амурчета с лични средства. Защото, за да се радваме на риболова е необходимо да се грижим, както за  съхранението, така и за обогатяването на рибния ресурс.

Как премина излета вижте на :Есенен излет на яз. Йовковци