Текущо предаване по Хоби ТВ
16:00 
17:00 МОЕТО ХОБИ: Speedway open – Шумен # тв поредица
18:00 Моето хоби: Драг рейсинг Сливен # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
16:00 
17:00 На лов с Хоби ТВ: Ловен излет в село Величково # тв поредица
18:00 Ловни мигове: Лов на бобри в Сибир # тв потредица

Текущо предаване по Хоби HD
16:00 
16:30 Приключения със Стилиян Къдрев: Сафари в Лимпопо # тв поредица, четвърти сезон
17:00 Конете: Първи турнир по прескачане на препятствия – Тракиец 2018 # тв поредица
Есенен риболов на река

Сряда, 07 Ноември 2018

След поредицата успешни и не чак толкова риболовни излети по язовири и малки затворени водоеми, дойде ред и на тези по реките.Есента е най – подходящият сезон за това, понеже рибите все още не са групирани и най – резултатните места за този период са вировете  и бързеите.

Мариян Димитров тази седмица е решил да проведе своят риболов в два последователни дни на участък от река Янтра в близост до Долна Оряховица.Температурите са необичайно високи за сезона, нивото на реката е ниско, а водата бистра , но въпреки това риболов има.

Първият ден Мариян прекарва на вира до самия град ,в компанията на свой приятел, който лови на болонезе със стандартна плувка, докато Мариян е избрал риболов на мач с легнала плувка и типичното провлачване и задържане.

Дали предположенията , че рибите ще се изтеглят към следващия вир показва следващия излет на Мариян, който се провежда именно там.Основните риби, които могат да се хванат  тук, отново са  са морунаж, мряна ,кефал, скобар. Екземплярите са борбени и носят истинско удоволствие .

При риболова на фидер  кълванета идват малко по – късно поради шума от кошничката, което временно плаши рибите и ги разпръсква, но в крайна сметка се връщат провокирани от поднесената храна.

Как премина двудневният излета на река Янтра вижте на :

 Есенен риболов на река