Текущо предаване по Хоби ТВ
17:00 
18:00 Моето хоби: 5-ти турнир „Загорски стрелец“ # тв поредица
19:00 Представяне на българско овчарско куче на изложба в Москва – 2ч. # тв поредица

Текущо предаване по Хоби Лов
17:00 
18:00 Ловни мигове: Нападението на глигана # тв потредица
18:30 На лов с Иво Георгиев: Първи излети за бекас # тв поредица

Текущо предаване по Хоби HD
17:00 
18:00 През планини и морета: Лов на гонки в Сазладжа – 1ч. # тв поредица
19:00 Моето хоби: Тайм атак 2017 # тв поредица
Есенен излет на джиг

Сряда, 31 Октомври 2018

За всички любители на риболова тази седмица сме избрали излета на Краислав Димитров. Един октомврийски риболов на язовир Дъбник, до Враца.

Краислав Димитров  е привърженик на различни методи на ловене и днес е решил да ни покаже риболов на джиг на костури. Късната есен е най – подходящият сезон за практикуването на този метод , защото рибите трупат запаси и активността им по отношение на храненето е по – голяма .

Основният обект на интерес са костурите, но наличието на хищници в язовира не изключва и друг улов. Краислав разполага с богато разнообразие по отношение на изкуствените примамки, като постоянното експериментиране с тях е задължително за постигането на добри резултати.

Като цяло костурите са плахи и мнителни, и една от вероятните причини за това според Краислав е присъствието на много хора, което допълнително плаши рибата. Болшенството уловени екземпляри са предимно дребни, между които има и такива със средни размери, но далеч не са костурите, които е ловил миналата година тук.

Компания в днешния излет му прави Венислав Венков, който познава водоема и го посещава често, а в заключение може да се каже следното…

Повече за излета можете да видите на:

 Есенен излет на джиг